
ORGANIZACJA IMPREZ PODCZAS EPIDEMII
W czwartym tegorocznym wydaniu czasopisma „Biznes, restauracje&catering” został opublikowany artykuł Anny Tondyry pod tytułem: „Organizacja imprez w czasie COVID-19 – jakie kroki powinien podjąć restaurator?”.
Artykuł dotyczy szeroko pojętej organizacji imprez w czasie sytuacji epidemiologicznej w Polsce. Zwraca on uwagę na najnowsze rozporządzenie dotyczące Rady Ministrów w sprawie ustanowienia ograniczeń, nakazów i zakazów w związku ze stanem epidemii. W artykule znajdziemy szereg wytycznych i wskazówek na co powinien zwrócić uwagę organizator imprezy okolicznościowej. Zarówno podkreśla się pierwsze kroki organizacyjne, na przykład zapoznanie się z najnowszymi wytycznymi publikowanymi przez Główny Inspektorat Sanitarny. Podkreśla się ponadto limity osób przebywających na imprezach okolicznościowych, a także zasady na imprezach oraz obowiązki organizatora. W artykule można znaleźć zasady bezpieczeństwa na terenie wydarzenia. Ponadto jest wzmianka o karach za naruszenia obostrzeń sanitarnych.